Taiteilijat 2020

Erik Rousi

Erik Rousi

Erik Rousi on tunnettu vahvasta, mutta samalla kauniista bassobaritoniäänestään. Hänen ohjelmistonsa kattaa teoksia laajaa-alaisesti barokki- ja lied-musiikista aina raskaaseen saksalaiseen romanttiseen oopperaan. Erik Rousi tunnetaan myös konserttilaulajana ja ahkerana lied-musiikin tulkitsijana. Lied-musiikissa hän on paneutunut erityisesti F. Schubertin suuriin laulusarjoihin, joita hän on esittänyt laajalti eri puolilla Eurooppaa. Rousi on opiskellut Wienin kaupungin musiikkiyliopistossa ja Metropolia AMK:ssa. Laulajantyönsä ohella Erik Rousi toimii sekä Eurajoki Bel Canton että Lemin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Johannes Piirto

Johannes Piirto

26-vuotias pianisti ja säveltäjä Johannes Piirto on esiintynyt useilla merkittävillä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Piirto on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin, sekä Suomalaisen kamariorkesterin solistina. Kilpailumenestystä pianistina on tullut mm. Kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa 2011. Kamarimuusikkona Johannes on työskennellyt mm. Lilli Paasikiven, Mika Kareksen, Julian Rachlinin ja Natalia Gutmanin kanssa. Vuonna 2007 Piirron orkesterisävellys Lumière palkittiin nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailussa. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi Musiikkitalon avajaisissa 2011 kantaesittämällä sävellyksensä Virta. Johannes on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Wienin musiikkikorkeakoulussa.

Pihla Terttunen

Pihla Terttunen

Mezzosopraano Pihla Terttunen on Saksan Stralsundissa sijaitsevan Theater Vorpommernin solistikunnan jäsen kaudesta 2018–19 alkaen. Hän valmistui muusikoksi keväällä 2014 Metropolian ammattikorkeakoulusta jatkaen suoraan maisteriopintoihin Tukholman Operahögskolanissa. Opintojen jälkeen kaudella 2017–18 hän oli osa Thüringenin oopperastudion ensembleä Saksassa, esiintyen sen aikana useissa rooleissa muun muassa Deutsches Nationaltheater Weimarin ja Theater Geran näyttämöillä. Hän on konsertoinut Suomessa, Pohjoismaissa sekä Saksassa, ja ollut muun muassa Staatskapelle Weimarin ja Neue Philharmonie Münchenin solistina. Terttunen on saanut myös menestystä laulukilpailuissa voittaen toisen palkinnon Grandi Voci competition 2016 -laulukilpailussa Salzburgissa. Vuonna 2013 hänet palkittiin Suomen kulttuurirahaston Eero Rantala -rahaston palkinnolla Timo Mustakallio -laulukilpailussa Savonlinnassa.

Jukka Merjanen

Jukka Merjanen

Jukka Merjanen aloitti viulunsoiton opinnot nelivuotiaana ja jatkoi opintojaan myöhemmin sekä Edsbergin musiikki-instituutissa Tukholmassa että Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2001 suoritettuaan viuludiplominsa korkeimmalla mahdollisella arvosanalla. Hän on yhdistänyt urallaan menestyksekkäästi sekä orkesterimuusikon että esiintyvän taiteilijan uran. Saatuaan ensimmäisen orkesterikiinnityksensä Helsinki Filharmonian 1-viulistina hän on samaan aikaan konsertoinut säännöllisesti solistina ja kamarimuusikkona sekä koti- että ulkomailla. Merjanen toimii Suomen Kansallisoopperan 1.konserttimestarina ja Kaakon Kamarimusiikin taiteellisena johtajana. Soittimenaan hänellä on Andrea Guarneri -viulu vuodelta 1682.

Tuomas Ylinen

Tuomas Ylinen

Tuomas Ylinen opiskeli sellonsoittoa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja jatkoi opintojaan Akatemian solistisella osastolla. Hän on opiskellut myös Folkwang hochschulessa Essenissä. Ylinen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Ylinen voitti Turun sellokilpailun 2002 ja 4. palkinnon Pablo Casals-sellokilpailssa Kronbergissa vuonna 2004. Ylinen on konsertoinut sekä solistina että kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt lukuisten eri orkesterien solistina, ja toimii Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellistinä. Ylinen on lisäksi aktiivinen opettaja ja hänellä esiintyy triokokoonpanossa yhdessä viulisti Pietari Inkisen ja pianisti Valeria Resjanin kanssa. Ylisen soitin on Giovanni Grancino-sello vuodelta 1704.

Justas Stasevskij

Justas Stasevskij

Justas Stasevskij aloitti piano-opintonsa kotikaupungissaan Tampereella, jatkaen 14-vuotiaana Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen. Varsinaisen yliopistopolkunsa hän aloitti Sibelius-Akatemiassa vuonna 2009 ja valmistui vuonna 2016. Stasevskij opiskeli samanaikaisesti Wienin taidekorkeakoulussa, jossa hän suoritti kamarimusiikki- ja solistiset opinnot. Justas on vastikään palannut takaisin Suomeen melkein 10 Weinin vuoden jälkeen. Stasevskij on menestynyt Suomessa mm. Ilmari Hannikainen -pianokilpailussa 2014, ollen yksi finalisteista. Kansainvälistä tunnustusta hän on saanut mm. Tallinnan pianokilpailun finalsitina 2016 ja joulukuussa 2019 erikoispalkinnolla kansainvälisessä "Campillos"-pianokilpailussa Espanjassa. Stasevskij on soittanut kattavasti eri kamarimusiikkikokoonpanoissa sekä Lied-pianistina. Helmikuussa 2020 hän aloitti työn säestäjänä Sibelius-Akatemiassa.

Jussi Vänttinen

Jussi Vänttinen

Jussi Vänttinen on espoolainen baritoni ja Lappeenrannan laulukilpailun miesten sarjan vuoden 2019 voittaja. Vänttinen valmistui maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperaluokalta joulukuussa 2019 jaTukholman Operahögskolanista kesäkuussa 2019. Vänttinen teki debyyttinsä Suomen Kansallisoopperassa viime syyskuussa. Hänen repertuaariinsa kuuluu useita ooppera- ja operettirooleja. Vänttisen esiintymiset niin oopperalavoilla kuin konserttiareenoillakin ovat keränneet runsaasti kiitosta intensiivisyydestään ja fyysisyydestään. Vänttinen on esiintynyt eri orkesterien solistina ja esiintyy aktiivisesti myös liedlaulajana.

Nicholas Pulkkinen

Nicholas Pulkkinen

Nicholas Pulkkinen (s.1988) aloitti piano-opintonsa 6-vuotiaana. Opinnot jatkuivat Turun konservatoriolla ensin Marjatta Lingon ja myöhemmin Niklas Pokin luokalla. Pianopedagogin tutkinnon hän sai päätökseen Turun taideakatemiassa keväällä 2016 Jukka Juvosen opissa. Mestarikursseilla hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Emanuel Krasovsky, Henri Sigfridsson, Eero Heinonen ja Juhani Lagerspetz. Nicholas toimii tällä hetkellä pianonsoiton opettajana Turun seudulla.