Operetin taikaa – PERUTTU

Konsertti on peruttu. Ennakkoon ostetut liput voi palauttaa alkuperäiseen ostopaikkaan (Ticketmaster tai Lemin kirjasto.)

Operettisävelmiä

Eugenia Dushina, sopraano
Pihla Terttunen, mezzosopraano
Markus Francke, tenori
Johannes Piirto, piano

Festivaalin päätöskonsertissa kuullaan wieniläisoperetin kauneimmat helmet Tapiolan idyllisessä miljöössä. Esiintyjät tulevat suoraan Euroopan oopperalavoilta, joten konsertissa päästään varmasti nauttimaan musiikillisesti korkealuokkaisesta annista.

Sopraano Eugenia Dushina asuu Wienissä ja on laulanut mm. tunnetun Mörbischin operettifestivaalin Die lustige Witwe -tuotannossa. Mezzosopraano Pihla Terttunen on puolestaan paraikaa kiinnitettynä Stralsundin oopperataloon Saksassa, missä hän on päässyt laulamaan herkullisen prinssi Orlofskyn roolin Johann Straussin operetissa Lepakko. Tästä teoksesta tullaan konsertissa kuulemaan varmasti mehukas kupletti ”Ich lade gern mir Gäste ein”.

Tenorit ovat tunnetusti hyvin merkittävä osa operettimaailmaa, ja Lemille paikalle saapuukin alan todellinen asiantuntia, saksalaistenori Markus Francke. Markus on tällä hetkellä kiinnitetty Ulmin oopperataloon Saksassa, jossa hän on siirtynyt laulamaan operettiohjelmiston ohella myös raskaampaa oopperakirjallisuutta. Ennen Ulmin kiinnitystään hän oli vuosia kiinnitettynä Saksan operetin kehtoon Staatsoperette Dresdeniin, joten hän todella tuntee Lehárinsa. Konsertissa säestyksestä vastaa suomalainen huippupianisti Johannes Piirto.