Siirry suoraan sisältöön

Lemin musiikkijuhlat järjestetään myös tänä kesänä – Festivaali toteutuu karsitulla ohjelmalla ja poikkeusjärjestelyin

Kun sosiaalinen kanssakäyminen on minimissään ja tapahtumia rajallisesti tarjolla, Lemin Musiikkiyhdistys kokee entistäkin tärkeämmäksi tarjota musiikkielämyksiä yleisölleen. Siispä Lemin musiikkijuhlat järjestetään myös tänä vuonna. Poikkeusoloista johtuen festivaalin ohjelmaa on karsittu. Yleisön ja esiintyjien turvallisuudesta huolehditaan erityisjärjestelyin, joiden suunnittelussa konsultoidaan terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

Kirkkokonsertteja järjestetään kolme. Torstaina 30.7. Klassinen, sankarillinen ja kypsä -konsertissa Beethovenin tyylikausia esittelevät maamme pianistien kärkikaartiin kuuluva Johannes Piirto ja musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erik Rousi. Konsertti esitetään alkuperäisestä ohjelmasta poiketen kello 19.

Perjantaina 31.7. klo 19 vuorossa on Kummitus & Arkkiherttua, jossa Beethovenin merkkiteoksia tulkitsevat Suomen kansallisoopperan konserttimestari Jukka Merjanen, Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti Tuomas Ylinen ja pianisti Justas Stasevskij.

Lauantaina 1.8. klo 19 kuullaan alunperin keskiviikolle suunniteltu konsertti Heinrich & Robert – Jussi & Justas, jossa loistavat Lappeenrannan laulukilpailuiden vuoden 2016 miesten sarjan voittaja, baritoni Jussi Vänttinen ja pianisti Justas Stasevskij.

Kuhunkin konserttiin myydään hyvin rajoitetusti lippuja, jotta kirkossa on helppo noudattaa riittäviä turvavälejä. Konserteissa ei turvallisuussyistä ole väliaikaa. Alkuperäisestä ohjelmasta pois jäävät torstain ja lauantain orkesterikonsertit Ensimmäisen koulukunnan miehet ja C-duurimessu op 86, sunnuntain operettikonsertti Operetin taikaa sekä lauantain torikarkelot ja ravintolakonsertit.

Kesäpäivän konsertti Vanamokodissa järjestetään vain talon asukkaille, ilman ulkopuolista yleisöä. Esiintyjät sijoitetaan talon ulkopuolelle, johon on sisältä näköyhteys. Tuhkimo-lastenooppera siirretään esitettäväksi oppilaille Lemin koulukeskuksessa tulevalla syyslukukaudella.

Perjantain Särälounas-konsertti järjestetään kotiseutumuseon pihamaalla klo 14. Esiintymässä ovat mezzosopraano Pihla Terttunen, basso Erik Rousi ja pianisti Nicholas Pulkkinen. Festivaalin päätöskonsertti Yhdessä taas järjestetään sunnuntaina klo 14 Laululavalla, jolle nousevat Pihla Terttunen, Erik Rousi ja pianisti Johannes Piirto. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Yleisöä pyydetään noudattamaan tilaisuudessa hyvää käsihygieniaa ja riittäviä turvavälejä.

Kaikki konsertit lähetetään lisäksi suorana Lemin Kotiseuturatiossa taajuudella 95,2 Mhz. Kotiseuturation lähetyksiä voi kuunnella myös Lemin kotiseutuyhdistyksen verkkosivuilla.

Peruttuihin ja siirrettyihin konsertteihin jo ostetut liput voi palauttaa alkuperäiseen lipunmyyntipisteeseen (Ticketmaster tai Lemin kirjasto). Lippuja ei voi vaihtaa eikä palauttaa konserttipaikalla. Beethoven-passi ja festaripassi kelpaavat myös sellaisenaan kaikkiin järjestettäviin konsertteihin.

Lemin musiikkijuhlien ennakkolippuja rajoitetusti myynnissä 29.7. saakka Ticketmasterissa ja Lemin kirjastossa. Konsertteihin ei ole ovimyyntiä. Katso koko ohjelma täältä.

Avainsanat: