Siirry suoraan sisältöön

Jussi Vänttinen ja Karoliina Junno-Huikari Lemin musiikkijuhlien johtoon vuonna 2023

Lemin Musiikkiyhdistys on valinnut Lemin musiikkijuhlien seuraavaksi taiteelliseksi johtajaksi baritoni Jussi Vänttisen. Toiminnanjohtajan tehtävään on valittu kulttuurituottaja Karoliina Junno-Huikari.

– Jussi Vänttinen ja Karoliina Junno-Huikari ovat monipuolisia ammattilaisia, joten juhlat ovat jatkossakin osaavissa käsissä. Molemmilla on vahva halu edistää yhteisöllisyyttä, joka on aina ollut meidän voimavaramme pienen paikkakunnan festivaalina, Lemin Musiikkiyhdistyksen puheenjohtaja Juha Koivisto arvioi.

Baritoni Jussi Vänttinen on Lappeenrannan laulukilpailun miesten sarjan voittaja vuodelta 2019. Lemin musiikkijuhlilla Vänttistä kuultiin kesällä 2020.

– Ihastuin paikkakuntaan ja juhlien tunnelmaan. Minuun teki vaikutuksen tapa ja asenne, jolla musiikkijuhlia järjestetään. Vietin neljä ikimuistoista päivää Lemillä ja kuulin samalla taiteellista johtajaa haettavan avoimella haulla. Tällöin jo päätin hakea pestiä, kun se seuraavan kerran vapautuisi, Vänttinen kertoo.

Festivaalin tulevaisuuden Vänttinen näkee valoisana:

– Lemin musiikkijuhlien toiminta on kestävällä pohjalla ja on hienoa päästä omalta osaltani kehittämään sitä tulevien vuosien aikana!

Jussi Vänttinen.
Jussi Vänttinen. Kuva: Sakari Röyskö.
Karoliina Junno-Huikari.
Karoliina Junno-Huikari. Kuva: Iiris Huikari.

Karoliina Junno-Huikari on aiemmin toiminut muun muassa BRQ Vantaa Festivalin toiminnanjohtana ja Helsingan keskiaikapäivän tuottajana. Lemille hänet houkutteli yhdessä tekemisen henki, josta tapahtuma tunnetaan.

– Musiikkijuhlien perusta on vuosien varrella sopivaksi soviteltu ja mukana on ollut pitkä rivi osaavia tekijöitä. Iloitsen, että saan olla osana tätä helminauhaa. Musiikkijuhlilla yhdistyvät ammattimainen tekemisen tapa ihmisläheisyyteen ja ilon kautta elämiseen. Juuri sellaisessa haluan olla mukana! Junno-Huikari sanoo.

Vänttinen ja Junno-Huikari aloittavat tehtävissään kaudella 2023, jolloin Lemin musiikkijuhlat viettää 40-vuotisjuhlaansa.

Kesän 2022 festivaalin luotsaavat nykyinen johtajakaksikko, taiteellinen johtaja Erik Rousi ja toiminnanjohtaja Jonna Imeläinen. Tulevan kesän ohjelmisto julkaistaan ja liput tulevat myyntiin 31. maaliskuuta. Lemin musiikkijuhlat järjestetään 28.–31.7.2022.