Laululava
Tapiolankatu 5, LemiTapiolan ja urheilukentän tuntumassa, koulukeskuksen naapurissa on kesällä 2017 käyttöön vihitty uusi Laululava, joka on rakennettu sata vuotta sitten samalla paikalla seisseen vanhan lavan mallin mukaiseksi.
Laululavalla järjestetään erityisesti suuren yleisön konsertteja ja yhteislaulutilaisuuksia, kuten riemukas juhlaviikon avaava yhteislaulukonsertti, jonka yhteydessä kutsumme yleisön paitsi laulamaan myös tuulettamaan kansallispukujaan musiikkijuhlien 40. juhlavuoden kunniaksi.
Lavan ympärille kokoonnutaan myös jo perinteeksi muodostuneissa Laululavakarkeloissa.
Lemin kirkko
Iitiäntie 1, LemiLemin kirkko on rakennettu v. 1786. Kirkon rakentajana on toiminut kuuluisa savitaipalelainen kirkonrakentaja ja -rakennusmestari Juhana Salonen. Kirkko on puinen, viistovartinen ristikirkko. Ristikeskusta kattaa monimuotoinen holvikupu, apilanlehtimallinen kattoholvi on taidehistoriallinen harvinaisuus. Rakennustaiteellisesti kirkko on ainutlaatuisen arvokas, sitä pidetään yhtenä Euroopan arvokkaimmista puukirkoista.
Kirkon katteena oleva paanukatto on vuodelta 1950 ja se on lemiläistä työtä. Saarnatuoli on edellisen kirkon peruja, vuodelta 1764. Se on entisöity 1979. Alttaritaulu on lemiläisen taidemaalarin Antti Muukan maalaama vuodelta 1926. Kirkon kynttiläkruunut ovat hyvin eri ikäisiä. Kirkon keskellä sijaitseva kristallinen kynttiläkruunu on nuorin, 1800-luvun alkupuolelta ja se on saatu seurakuntalaisten lahjana Pietarista. Kirkko on entisöity 1969 arkkitehti Juha Leiviskän johdolla.
Lemin kirkon ensimmäiset urut, ns. potaattiurut, hankittiin vasta vuonna 1948. Nykyiset urut ovat vuodelta 1988. Ne ovat Urkurakentamo Matti Erolan rakentamat. Niissä on 22 äänikertaa, kaksi sormiota ja jalkio.
Lemin kotiseutumuseo
Vainikkalantie 6, LemiLemin Kotiseutuyhdistyksen museo on tunnettu maanlaajuisesti ja aina ulkomaita myöten. Museolla vaalitaan yli tuhatvuotista lammasruokaperinnettä, tutummin Lemin särää. Museolla voi myös päästä savusaunaan ja Pirtapuodissa on tarjolla lemiläisiä käsintehtyjä tuotteita.
Yhdistyksenä Lemin Kotiseutuyhdistys on vertaistensa joukossa ainutlaatuinen Suomessa. Se lienee ainut omillaan toimeentuleva kotiseutuyhdistys, joka särän myyntituloilla on voinut merkittävästi avustaa paikallista kulttuuritoimintaa, mm. Lemin musiikkijuhlia.
Musiikkijuhlien konsertit järjestetään pääsääntöisesti museon pihalla, ulkotiloissa.
Tapiola
Tapiolankatu 5, LemiNuorisoseurantalo Tapiola on rakennettu 1908, ja sitä on myöhempinä vuosikymmeninä laajennettu. Monen lemiläisen häät on tanssittu talossa, ja se onkin viehättävä juhlapaikka keskellä idyllistä kirkonkylää. Tapiolassa on suuri sali ja näyttämö, ja siellä on järjestetty vuosien varrella monet musiikkijuhlien konserteista ja tapahtumista. Lemin perinteikäs Laululava sijaitsee aivan Tapiolan kupeella.
Talon pihalla on hyvin pysäköintilaa. Kirkolta kävelee Tapiolaan muutamassa minuutissa.
Lemin koulukeskus
Punaportinkatu 7, LemiVuonna 1992 käyttöön otettu Lemin koulukeskus on paljon muutakin kuin koulu: se on opinto- ja harrastustila myös aikuisille, kokouspaikka sekä hieno suurten yleisömäärien konserttipaikka. Lemin musiikkijuhlien konsertit järjestetään koulun liikuntasalissa.
Koulukeskus sijaitsee aivan Laululavan ja Tapiolan vieressä, ja sieltä on lyhyt kävelymatka kirkolle.