Siirry suoraan sisältöön

Ilmaista iloa Lemin musiikkijuhlilla

Musiikkijuhlien kattaukseen kuuluu tuttuun tapaan maksullisten konserttien lisäksi monenlaisia iloisia ilmaistapahtumia. Torstaina 24.7. iltapäivällä esiintyvät Vanamokodissa Jaakko Kortekangas, Jukka Nykänen ja fagotisti Kaisu Viherväs.

Jodlaten ja jollotellen
Sirkka Kosonen (vas.), Soila Sariola ja Eeva-Leena Pokela

Perjantaina 25.7. kuullaan Lemin kirkossa viiden eteläkarjalaisen tai juuriltaan eteläkarjalaisen huippulahjakkaan lapsen taidokasta musisointia. Iltayhdeksältä Ravintola Jehussa kaikuu räväkkä kattaus kansanmusiikkia eri puolilta maailmaa. Kolme kuuluisaa naista, Eeva-Leena Pokela, Sirkka Kosonen ja Soila Sariola laulavat, myös jodlaten ja jollotellen, soittiminaan ainakin kanteleet ja haitarit.

Laululavakarkeloissa lauantaina 26.7. nautitaan torin antimista ja kuullaan musiikkijuhlien taiteilijoiden ja yllätysvieraiden esityksiä.

– Suurena lammasruokien ystävänä – etenkin tietysti Lemin särän – minulle oli selvää, että tapahtuman otsikoksi tulee Lampaanpolska. Niinpä silloin kuullaan lammasaiheista musiikkia sekä soitettuna että laulettuna, myös yhteisesti, lupaa musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Tuulikki Närhinsalo.

Karkeloissa lavalle nousee musiikkijuhlien taiteilijoita sekä yllätysesiintyjiä. Ihan aitojakin lampaita pääsee karkeloissa silittelemään. Lisäksi ohjelmassa on mm. kepparikisat ja poniratsastusta. Torilla voi tavata myös festivaalin seuraavan taiteellisen johtajan, basso Erik Rousin.

Maukka ja Väykkä
Paavo Kerosuo eli Väykkä (vas.), Timo Parvela ja Lotta Kuusisto eli Maukka

Aamun karkeloiden jälkeen Laululavan valloittavat Maukka-kissa ja Väykkä-koira eli Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo. Niko Kumpuvaara loihtii tarinakonsertin säestykset harmonikallaan. Kertojana on Maukan ja Väykän ”isä”, kirjailija Timo Parvela.

Ennen lauantai-illan kamarimusiikkikonserttia säveltäjä Jaakko Kuusisto kertoo Vanhassa Pappilassa työstään ja konsertissa kuultavasta Miete-teoksestaan.

Tom Nyman

Lauantai päättyy Kouvon baarissa iltayhdeksältä alkavaan rokkikonserttiin. Tenori Tom Nyman yhtyeineen panee silloin kuulijoiden rytmivarpaat vipattamaan 60-, 70- ja 80-lukujen suosikkibiisien tahtiin