Siirry suoraan sisältöön

Iiro Rantala täytti kirkon

Kesän 2019 musiikkijuhlat päättyivät sunnuntaina. Keskiviikkona alkaneen festivaalin ohjelmistoon kuului kaikkiaan yli kymmenen tapahtumaa, jotka keräsivät yhteensä yleisöä noin 2 400 henkeä. Maksullisissa konserteissa kävijöitä oli yhteensä noin 1 160.

Tämän vuoden musiikkijuhlilla kuultiin mm. Jorma Hynnistä, Iiro Rantalaa, Jaakko Kortekangasta, Mari Paloa ja puhallinkvintetti 5partsia. Ilmaistapahtumissa tarjolla oli mm. lapsille Maukka ja Väykkä, ja isommille etnomusiikkia ja rokkia.

Lauantain torikarkeloissa Laululavalla nähtiin kaikkiaan yli 30 esiintyjää, kun mukana oli festivaalin taiteilijoiden lisäksi mm. Samuli Taskinen, Mikko Pettinen, Erik Rousi, pop up -naiskuoro ja yllätysesiintyjänä tenori Petri Bäckström.

Iiro Rantalan konsertti
Iiro Rantalan konsertissa oli runsaasti kuulijoita.

Toiminnanjohtaja Jonna Imeläinen kertoo yleisötavoitteen täyttyneen hyvin:

– Juhlat sujuivat jälleen aurinkoisissa merkeissä ja maksullisten konserttien kävijämäärä kasvoi edellisestä vuodesta, joten olen todella tyytyväinen. Tänä vuonna eniten yleisöä Lemille houkutteli Iiro Rantalan konsertti.

Taiteellisen johtajan pestistä tänä vuonna vastannut Tuulikki Närhinsalo on niin ikään tyytyväinen:

– Oloni on helpottunut, sillä konsertit olivat mainioita ja vetivät yleisöä varsin hyvin. Yleisö kiitteli ohjelman monipuolisuutta. Kaikki sujui hyvän tiimin ja talkooväen kanssa kitkatta ja rennon hyväntuulisesti – silloinkin, kun jokin seikka vaati pistämään töpinäksi.

Jatkossa Lemin musiikkijuhlia luotsaa basso Erik Rousi, joka kertoo odottavansa kovasti pääsyä perinteikkään festivaalin puikkoihin. Suunnitelmat ensi vuodelle ovat jo pitkällä:

– Uskallan sanoa, että saamme tulevalle kesälle erittäin hienon ja mielenkiintoisen festivaalin. Saamme vierailulle mm. Helsinki Chamber Orchestran, joka soittaa kahdessa konsertissa viikon aikana. Orkesterin ensimmäisen konsertin torstaina 30. heinäkuuta 2020 johtaa kapellimestarilupaus James Kahane ja solistina soittaa Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellisti Tuomas Ylinen.

Lemin musiikkijuhlia vietetään seuraavan kerran 29.7.–2.8.2020.